#ikkijkniet, ik lees, kijk en luister Hilarius Hofstede

Het protest onder kunstenaars is niet zo massaal of misschien minder opvallend dan in 1978, toen Freek de Jonge en Bram Vermeulen als Neerlands Hoop met het album Bloed aan de Paal en bijbehorende protestacties ijverden voor een boycott door Oranje van het WK in Argentinië. Dat land was toen een militaire dictatuur. Nederland ging, zonder Johan Cruijff overigens, en verloor de finale van het gastland.

Wie de afgelopen maanden wel als kunstenaar actie voerde, en dat nog steeds doet, is Hilarius Hofstede. Op het Instagram-account 6500plus fotografeert hij Amsterdammers met een bouwhelm op, met daarop de boodschap “6500+”.  Zo wil hij protesteren tegen het WK in Qatar, waar de afgelopen jaren naar schatting 6500 bouwvakkers het leven lieten bij de bouw van stadions en andere infrastructuur.

Hofstede schreef ook een (hoe kan het ook anders, met zo’n voornaam) bij momenten hilarisch traktaat over het WK, ‘steak qatar’. Dat kan je gratis downloaden op de site steak-qatar.com.

En hij nam eerder al The Qatar Song op, en de Noa Lang Revue, beide het beluisteren waard.

Alles samen meer dan genoeg voor een fijne culturele avond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s