De wereld heeft dappere Russen nodig

Een vriend uit Moskou deelde onlangs beelden van een anti-oorlogsdemonstratie. Daarbij werden enkele tienermeisjes hardhandig opgepakt. Hij deelde zijn afgrijzen, vroeg zich af waarom deze oorlog nodig is.

Ook hij onderschatte lang het gevaar van Poetin, maar deden we dat niet allemaal? Nu is hij mee een slachtoffer van Poetins waanzin, en van de economische sancties tegen Rusland.

Want die sancties treffen ook (en misschien vooral) Pjotr met de pet en Olga met de lege boodschappentas. Oligarchen vinden altijd wel een manier om hun crimineel vergaarde kapitaal veilig te stellen. Maar Pjotr en Olga?

Terwijl zij het grootste risico lopen als ze hun stem verheffen tegen de dictator uit het Kremlin. De lijst van critici die hij -vaak letterlijk- monddood heeft gemaakt, is ondertussen veel te lang. Laat ons dus niet alleen wapens leveren, maar ook Poetins critici op alle mogelijke manieren steunen. Want de wereld heeft dappere Russen nodig.  

2 gedachtes over “De wereld heeft dappere Russen nodig

  1. Hi Dirk,

    Mooie weer. Woordje vergeten in eerste zin alleen. Carola

    [signature_681497401] Carola Janssen | Kiezel Communicatie >> Woorden met daden Torenallee 36 12 5617 BD Eindhoven 06 2421 8373 | 010 433 34 36 Bekijk Prompt!, schrijfinspiratie voor taalprofessionals of lees het Kiezelblog

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s