De dubbele moraal van Uefa en Fifa

Russische teams worden uitgesloten van internationaal voetbal, en ook individuele sporters worden bedreigd met uitsluiting. Uiteraard vanwege de oorlog in Oekraïne.

En hoewel ik begrip heb voor de beslissingen van de voetbalbonden Uefa en Fifa, heb ik toch problemen met de hypocriete dubbele moraal die heerst in het voetbal. Toen duidelijk werd dat de wereldkampioenschappen werden toegekend aan Rusland (2018) en Qatar (2022) na corruptie, bleef het oorverdovend stil. Ook duizenden dode arbeidsmigranten in Qatar vindt Fifa geen obstakel om te gaan spelen in dat emiraat.

Je moet een volk nooit verwarren met zijn leiders

Uiteraard is het goed dat Uefa nu de banden verbreekt met Gazprom, maar één ding zit me dwars: individuele sporters, ook zij die zeer kritisch staan tegenover Poetin, worden nu mee gestraft. En als er één ding is dat ik ooit heb geleerd als buitenlandverslaggever, dan is het dat je een volk nooit moet verwarren met zijn leiders. Zeker in een niet-democratisch land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s