Siska Schoeters redt het boek

De online boekenclubs floreren, en toch heeft de boekensector het niet eenvoudig. Door de coronacrisis is de omzet drastisch gedaald, uitgevers verwachten een erg lastig jaar. En toch zijn er ook redenen voor optimisme, leerde ik tijdens het maken van dit verhaal voor Trends.

Er zijn niet alleen de online initiatieven van schrijvers en lezers die zorgen voor extra of hernieuwde aandacht voor het boek. Soms doen de Bekende Vlamingen ook al eens hun duit in het zakje. Zo ging de verkoop van “Het wordt spectaculair. Beloofd”, het debuut van Zita Theunynck, na een jaar plots weer de hoogte in. Dat had het boek onder andere te danken aan een positieve post op Instagram van Siska Schoeters.

Het doet uitgevers nadenken over nieuwe, creatievere manieren om aandacht te creëren voor hun boeken. En zo, mede geïnspireerd door corona, beweegt er weer een en ander in boekenland. Wat nog allemaal, dat leest u deze week in uw favoriete economische weekblad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s