Serena, bitch…

Bitch. Viswijf. Het stond er echt. Niet in de tekst van een of andere vuilbekkende rapper, maar gewoon in de Vlaamse kranten. In verslagen over de vrouwenfinale van de US Open, een wedstrijd waarin tennisster Serena Williams zich verbaal eens flink had laten gaan tegenover de scheidsrechter.

downloadInderdaad, Williams ging behoorlijk over de schreef. Maar zelfs dat kan je beschrijven zonder zelf aan het schelden te gaan, Wilfried de Jong deed het in NRC – zoals steeds in zijn maandagse sportcolumn – zelfs behoorlijk poëtisch.

Straks zullen diezelfde kranten die een topsporter na een zwak moment degraderen tot een bitch of viswijf wel weer een commentaar publiceren om seksisme of de verruwing van het maatschappelijk debat aan te klagen. John McEnroe dankt een deel van zijn reputatie aan zijn scheldtirades op tenniscourts. Ik betwijfel of een krant hem ooit viswijf heeft genoemd. McEnroe had een ander voordeel. Hij was geen zij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s