Fantasieloos boekhoudersvoetbal

De leukste Franse voetballers hadden altijd wel een rafelrandje. Als je aan Zidane denkt, dan ook aan de kopstoot tegen de Italiaan Materazzi in de verlengingen van de WK-finale van 2006. Wie Cantona zegt, denkt karatetrap. Toch waren het prachtige spelers voor wie je sympathie kon hebben, bad boys die de kortsluiting in hun hoofd compenseerden met wondermooi voetbal.

Maar wat zal ik me herinneren van het team dat in 2018 de wereldbeker voetbal won? De prachtige pegel van Pavard in een uitstekende wedstrijd tegen Argentinië, d’accord. Maar verder? Het fopduikje van matennaaier Griezmann voor de vrije trap die leidde naar de 1-0, en de hilarisch zwakke dribbel van doelman Lloris die Mandzukic nog de 4-2 bezorgde. Geen een vloeiende combinatie zoals de Duivels er een paar op het veld legden, geen dribbels, geen bezieling. Deze Fransen speelden naar het evenbeeld van coach Deschamps: fantasieloos boekhoudersvoetbal. Povere wereldkampioen, helaas.

2 gedachtes over “Fantasieloos boekhoudersvoetbal

  1. De Nederlandse verslaggevers en analytici hebben decennialang de loftrompet gestoken over het aantrekkelijke aanvallende spel van de Nederlandse equipe, omdat JC superstar dat preekte. Pas toen van Gaal alle frivoliteit eruit had geramd bereikten ze iets. En nu zelfs dat niet meer. Je hebt blijkbaar toch ook talent nodig om ver te komen. En een boekhouder.

    Like

    1. Dag Joost, bij mijn weten heeft Van Gaal nooit een titel gewonnen met Oranje. Wel brons op het WK in 2014. Maar ik hou duizend keer meer van het frivole Oranje van Cruijff en later de Europees kampioen van 1988 dan van dat elftal van Van Gaal.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s