De dubbele hernia van Juncker

downloadHet is ongetwijfeld een loodzwaar beroep, voorzitter van de Europese Commissie, dus ik zou niet graag in de wankele schoenen van Jean-Claude Juncker staan. Dat je van een zittend beroep zware rugpijnen kan krijgen, is bekend. En dat menig politicus de stress wel eens durft te bestrijden met een glas wijn of ander gedistilleerd, is ook een publiek geheim. I heard through the grapevine dat de Luxemburger aardig kan innemen.

Nu heb ik geheel toevallig zelf een dubbele hernia. En ik heb in het verleden wel eens een glas te veel gedronken. Kijkend naar de beelden, twijfel ik een beetje aan welke van deze aandoeningen Juncker ten prooi is gevallen tijdens de NAVO-top. Je zou wel willen dat er evenveel commotie was ontstaan rond die andere, veel belangrijker uitschuiver, de benoeming van zijn voormalige rechterhand Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Commissie. Maar daar zijn minder leuke beelden van.

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s