2018 – wij waren de besten

Ja, het was bij momenten machtig mooi en wervelend, maar ja, ‘we’ hebben een historische kans gemist.

Ja, ‘we’ hebben een historische kans gemist, maar het was bij momenten wel machtig mooi en wervelend.

763‘Wij’ hadden een plan, en zij hadden er ook een. ‘Ons’ plan was veel mooier, sportiever, leuker om zien en in de geest van het spel. Maar ‘zij’ voerden hun saaie, verdedigende plan net iets beter uit. Dat is verduiveld jammer en pijnlijk en ontnuchterend en misschien zelfs oneerlijk, maar een drama is het niet. Er zijn geen doden gevallen. Er zijn integendeel veel mensen trots geworden, geïnspireerd geraakt, een beetje betoverd zelfs. En niet alleen binnen de grenzen van dit onwezenlijke land.

Misschien moet, over een jaar of twintig, als de teleurstelling volledig is weggespoeld, een journalist met evenveel Hollandse branie als deze groep voetballers, een mooi boek schrijven: 2018 – Wij waren de besten.

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s