Zoetzuur in Amsterdam (2/2)

Ik zag Nederlanders dansen op het Nes na de zege van de Rode Duivels tegen Neymar en co. Maar in de tv-studio bleek weinig enthousiasme voor de Belgen. Toen zaterdagavond de vier halve finalisten bekend waren, werd studiogast Sander Westerveld (zes interlands als doelman, zes!) gevraagd wie hij graag wereldkampioen zag worden. “Doe dan maar Kroatië”, zei hij, en hij bekende even vlot dat dit veel had te maken met jaloezie, niet met wie het mooiste voetbal brengt.

1067042Frank de Boer werd gevraagd naar de beste spelers van het toernooi. Hij noemde niet één Belg, al murmelde hij er wel nog met flinke tegenzin “misschien Hazard” achteraan. Bekende Nederlandse voetballiefhebbers hebben het lastig, nu België met soms quasi-Hollands voetbal scoort op een wereldbeker waar Oranje ontbreekt. De geweldige Marcel van Roosmalen schreef er in NRC deze prachtcolumn over. Een drama is dat niet. Een beetje sneu is het wel.

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s