Zoetzuur in Amsterdam (1/2)

“Nog gefeliciteerd”, zei de zaalverantwoordelijke van het Botel aan de NDSM-pier. Toen hij mijn fronsende voorhoofd zag, voegde hij er vrolijk lachend aan toe: “met de wedstrijd!” Het was de ochtend na Brazilië-België, ik had een shirt van Bohemians Praag aangetrokken, maar wellicht gaf mijn accent het weg.

20180706_215442Ook fietsverhuurder Marcel van NDSM-bikes feliciteerde ons. Hij belt nog een paar keer per week met Dennis Van Wijk, ze stonden samen op het veld bij de jeugd van Ajax. Marcel was dus niet verbaasd over de zege van de Rode Duivels. En zelfs de serveerster van het fijne Puerto Pata Negra zei dat ze juicht voor de Belgen. Net als die vele honderden die zich de avond voordien verdrongen voor de tv-schermen aan het Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond. Ze aten friet, dronken pintjes en schreeuwden de kelen schor bij het laatste fluitsignaal. Amsterdam was van ons. Heel even toch.     

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s