De Boekenmoordenaar in Amsterdam

Een van de kleine geneugten in het leven is het lezen van een boek op of nabij de locatie waar het is geschreven of zich afspeelt.

voetnootillustratieOp een strand aan de Côte d’Azur droomde ik weg bij Tender is the Night van F. Scott Fitzgerald, trekkend door Istrië genoot ik des te meer van De poppenspeler en de Duivelin van Johan De Boose, op een terras in Salzburg herlas ik de prachtige Schaaknovelle van Stefan Zweig, en naar Praag reisden Franz Kafka en Vaclav Havel mee.

9789022334942Ik moet lang niet de enige zijn, want er bestaat zoiets als een Trotter-gids voor lezers, die uiteraard in mijn boekenkast staat. Dit weekend ben ik in Amsterdam, met  Carmiggelt uiteraard, en met het spannende De Boekenmoordenaar van Maja Wolny. Wiktor, de Pools-joodse boekhandelaar die een belangrijke rol speelt in het boek, heeft iets met vrijdagavonden. Ik ben benieuwd, straks, na Brazilië-België uiteraard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s