Never buy The Sun

Nepnieuws, kanjers van fouten en seksisme, ik kan me er flink aan ergeren als ik weer eens een van onze populaire kranten lees. Maar over het Kanaal bakken ze het nog veel bruiner. Iedere keer als je denkt dat een tabloid niet dieper kan zinken, doet een of andere kwistenbiebel/hoofdredacteur er nog een schepje bovenop.

DhQGztlX0AAEpkSNadat The Sun dinsdagochtend Colombia schoffeerde met een beledigende voorpagina, bood de hoofdredactie woensdagochtend haar excuses aan. Maar dan wel op zo’n manier dat de belediging nog wat forser werd. Een beetje verderop in de krant: een (hoogstwaarschijnlijk uit de duim gezogen) artikel over een oudere vrouw die belooft de Engelse topschutter oraal te bevredigen als hij nog eens scoort. Zijn familienaam is Kane, dat werkt blijkbaar inspirerend voor de pubers van The Sun. Waarbij weer eens is bewezen: het is niet omdat iets in een krant staat, dat het ook journalistiek is.

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s