Ode aan de kringloopwinkel

“Ik wist niet dat er zo’n bijzondere werkplekken bestonden”, zei Rino Feys bij de voorstelling van zijn boek ‘Kruimels’. Hij had het over de Kringloopwinkel, waar hij sinds een aantal jaren werkt, en eveneens de plek waar hij de verhalen sprokkelde voor zijn bundel.

36459774_10155907494009582_8036763725060898816_oRino Feys werkte ooit in een boekhandel, maar hij stond ook een tijdje als arbeider aan de lopende band. Hij kan dus vergelijken. Ondertussen bleef hij ijverig poëzie en verhalen schrijven. Als begeleider van leerwerknemers in de Kringloopwinkel begon hij de alledaagse verhalen en belevenissen van zichzelf en zijn collega’s te noteren. Verhalen over kleine en grote misverstanden, over hilarische situaties die ontstaan als de taalverwarring weer toeslaat. Het zijn verrassende miniatuurtjes, die vaak een glimlach van herkenning ontlokken. Kruimels is een vrolijke ode aan de Kringloopwinkel én aan de veerkracht van de vele mensen die er opnieuw iets van hun leven proberen te maken. voetnootillustratie 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s