Bookville, USA (1): Dagen zonder Trump

Voor een titel als Dagen zonder Trump, staat er toch nog verrassend veel Trump in het nieuwste Amerikaboek van Björn Soenens. En bij momenten ook een tikkeltje te veel Soenens zelf, waardoor hij in de weg gaat zitten tussen zijn onderwerp en de lezer.

Dagen zonder Trump DEF.inddMaar laat u dat vooral niet tegenhouden om deze berichten uit Amerika te lezen, want de VRT-correspondent schrijft enkele mooie, soms verrassende hoofdstukken over een land dat we denken te kennen, maar toch zo helemaal anders is. Het beste is Soenens als hij zijn verontwaardiging de vrije loop laat over het racisme, de armoede, het seksisme in de Amerikaanse samenleving. Dat levert sterke reportages op. Hij beschrijft ook mooi zijn liefde voor all things Americana, zoals zijn inspiratiebron Joost Zwagerman ooit voordeed. En ondanks alle ellende eindigt Dagen zonder Trump ook met een hoopvolle noot over lokale besturen als echte laboratoria van vernieuwing.  Ondanks Trump.voetnootillustratie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s