Claudia, Vicki en Imke

Er zijn mannen, met name in Duitsland en Engeland, die zich ergeren als een vrouw commentaar geeft bij voetbalwedstrijden tijdens deze wereldbeker. Claudia Neumann van ZDF en Vicki Sparks van de BBC kregen bakken kritiek te verwerken, lees ik in de Volkskrant. Ex-voetballer John Terry, toch al nooit de meest fijnbesnaarde, had via twitter laten weten dat hij daarom Portugal-Marokko noodgedwongen zonder klank had bekeken. Lachen!

CourtoisVannieuwkerke1Niet dat het bij ‘ons’ altijd beter is. Toen Imke Courtois na de oefenpot tegen Costa Rica iets zei over Kevin De Bruyne wat de anders uitstekende sportredacteur van Humo niet echt zinnig vond, stond op de website iets als “dat ze er wel bevallig uitzag.” Ik parafraseer, want deze beschamende opmerking is gelukkig weer verwijderd. We schrijven over Johan Boskamp en Herman Brusselmans toch ook niet dat ze te dik zijn of te lang haar hebben om iets over voetbal te zeggen?

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s