#GenreFluid with Billy Bragg

Een man alleen met zijn gitaar is nooit in slecht gezelschap. Al bleek Billy Bragg zondagavond in de Ancienne Belgique wel even afgeleid door mijn vintage shirt van zijn favoriete voetbalclub West Ham United (“That guy is trolling me”, aldus Billy – sorry daarvoor, iedereen), de bard uit Barking bleek verder in optimale doen.

Ook al was Braggs doortocht in Brussel bedoeld als een trip down memory lane met oude protestsongs, toch zong hij ook nieuwer werk, ‘want anders zouden enkele belangrijke issues, zoals klimaatopwarming, niet aan bod komen.’ Bragg ten voeten uit: een beetje tegendraads, alleen zijn eigen man. En #GenreFluid, naar eigen zeggen.

En hij herinnerde ons, zingend en pratend, aan misschien wel de belangrijkste menselijke eigenschap: empathie, mededogen. Niet alleen met vluchtelingen of andere verschoppelingen op deze aarde, maar ook met Brexiteers en onze Amerikaanse vrienden die nu even met Trump zitten opgescheept. The boy done good.

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s