Duivels uitgewuifd

Rode-Duivels-Belgie-Costa-Rica-110620182

Als sportjournalist maakte ik ooit enorm vervelende interlands mee in een koud, halfleeg Koning Boudewijnstadion  – het was de tijd dat mannen als Thomas Chatelle en Roberto Bisconti debuteerden voor de Rode Duivels en “we” al blij mochten zijn met een bloedeloos gelijkspelletje. Mij zal u dus niet horen klagen over de vlot gewonnen uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica.

Ik snap dat het voor iedereen leuker is om te vertrekken richting wereldbeker met een zege in de koffer, maar die jubelstemming lijkt me ook weer overdreven. Ik zag woorden als ‘imponeren’ en ‘magie’. Welke superlatieven moeten de sportredacties uit de kast halen als “we” straks een echt goede wedstrijd winnen tegen een echt goed team, vraag ik me af. Of gaan “we” dan toch weer af als een gieter, en hebben “zij” het weer niet goed genoeg gedaan. Ik hoop van niet, maar tot dan lijkt enige kritische distantie mij raadzaam.voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s