Morris & The Dude

Op wandel met Morris door een natuurdomein ontmoet ik H, D en hun al even trouwe viervoeter, The Dude, net als Morris een schitterend bastaardexemplaar. D, uit liefde voor H net vanuit Londen naar Kortrijk verhuisd, verbaast er zich over dat The Dude hier niet vrij mag rondlopen. “Om de natuur te beschermen”, zegt de boswachter die, eenmaal veilig in de losloopweide, nog een foldertje komt overhandigen, naast zijn auto die wel vrij mag rondrijden. Bureaucratie kent soms rare kronkels.

We raken gezellig aan de praat, er worden plannen gesmeed voor een ‘bevrijd de honden’-petitie, ik leer dat D een fan is van Tottenham Hotspur en zeg dat hij zeker eens de ambiance moet komen proeven op de geweldige staantribune van The Golden Spurs Stadium, dat klinkt toch een beetje als White Hart Lane. En ik bedenk dat iedereen een hond zou moeten hebben. Zo leer je mensen kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s