Hij leeft!

Voor zover bekend was Jezus Christus tot nu de enige persoon die er in slaagde om uit de doden te herrijzen, en ook daar zijn nog enkele twijfels over. Maar nu is er dus de Rus Arkadi Babtsjenko. Dinsdag geliquideerd, woensdag levend en wel op een persconferentie.

Babtsjenko geniet faam als een uitstekend schrijver van reportages, onder andere puttend uit zijn ervaring als Russisch soldaat tijdens de oorlogen in Tsjetsjenië in de jaren 90. De afgelopen jaren ontpopte hij zich tot een van de felste en moedigste critici van Vladimir Poetin.

Velen reageerden geschokt toen ze dinsdagavond hoorden dat hij was vermoord in zijn flat in Kiev. Woensdag bleek dat doorgestoken kaart: een een-tweetje tussen Babtsjenko en de geheime dienst van Oekraïne, om een echte aanslag (door Rusland) te verijdelen. Die bizarre plotwending zal hem op veel kritiek komen te staan. Fake news is fout, maar anderzijds: hij leeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s