CR7 & Jan-Cees

Uiteraard kan de man fenomenaal voetballen, maar een fan van Cristiano Ronaldo ben ik nooit geweest. Te veel pose, te zeurderig ook. Op de Messi-Ronaldo-schaal gaat mijn sympathiewijzer overduidelijk richting de Barça-Argentijn.

metronieuws.tcdn.nlfieldimageinlinemt_7d429b04f16b438e8937daab5472ea2cMijn afkeer voor Ronaldo was de laatste jaren al wat afgenomen, en dreigt nu helemaal te verdwijnen. Verantwoordelijke daarvoor is Jan-Cees Butter, die ik ooit leerde kennen als stagiair op de sportredactie van NRC Handelsblad. Je kon toen al zien dat hij heel wat in zijn mars had. Jan-Cees schreef sindsdien enkele uitstekende sportboeken en bezorgt ons nu een Hard Gras-special over Ronaldo.

In dit interview leer ik dat hij Ronaldo aanvankelijk evenmin mocht, wat op zich een uitstekend uitgangspunt is voor een portret. Maar door op zoek te gaan naar de roots van de speler en te spreken met betrokkenen, kwam Jan-Cees tot nieuwe inzichten. En wij met hem. Dat is wat goede (sport)journalistiek kan doen. voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s