Afscheid van Bas Heijne

Ooit deelde ik een column van Bas Heijne op Facebook en sprak er mijn welgemeende appreciatie voor uit, waarna een Nederlandse vriend dacht dat ik de edele kunst der ironie beoefende. Om maar te zeggen: blijkbaar is niet iedereen een liefhebber.

Hoewel ik ook wel eens zeur over al die nietszeggende columns en die overvloed aan meningen (look who’s talking), ik heb een paar favorieten, en daar hoorde Bas Heijne absoluut bij. Niet alleen omdat de man goed schrijft, of omdat hij tegen gangbare opinies durft in te gaan, maar vooral omdat ik er altijd iets van opstak, zelfs al was ik het helemaal niet of niet helemaal met hem eens. Dat had ik ook met J.L. Heldring en Henk Hofland.

Heijne leerde me het land waar ik zeven jaar heb gewoond beter kennen, ook toen ik er al lang weer vertrokken was. Dat wordt wennen, die zaterdagse NRC.

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s