Joël toch!

Afgelopen weekend las ik in het progressief dagblad waar ik een abonnement op heb een wel zeer merkwaardige zin. In een verder niet onaardig artikel over culturele toe-eigening staat: “Dat onze algemene omgangsvormen en woordenschat evolueren, is niet meer normaal.” Schermafbeelding 2018-05-22 om 15.17.26

Ik heb het voor de zekerheid een paar keer gelezen, maar het stond er echt. Even hoopte ik nog dat er een woord was weggevallen, een klein woord van drie letters bijvoorbeeld. In een echt ernstige krant lees je dat dan een paar dagen later, in een rubriek correcties & aanvullingen.

Ik heb een hele week gewacht, maar tenzij ik me erg vergis, kwam er geen rechtzetting. Ik moet dus wel concluderen dat de senior writer van de krant het echt niet normaal meer vindt dat onze omgangsvormen en onze woordenschat evolueren. Nou. Om het met een hashtag te zeggen die een poosje geleden populair was op twitter: Joël toch!

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s