Nonkel Wannes

Ingmar Vriesema schreef ooit een boek over mensen met beroemde broers en zussen. Over Paula Hitler, Maja Einstein, Paul Wilders… Over een leven in de schaduw van, en hoe vervelend dat kan zijn. Of leuk.

29425551_561978574175805_121206739181602916_nDaar moest ik aan denken toen ik maandagavond op de Sinksenfeesten Het Onderspit zag spelen, de groep rond Jan Cappelle. Iets zegt me dat die groepsnaam niet geheel toevallig is gekozen. Hij maakte het plaatje zelf compleet door te vertellen over een neefje, dat tijdens een familiefeest vroeg of zijn liedjes ook op spotify staan, “zoals die van nonkel Wannes”.

Het neefje was blij te horen dat dat inderdaad het geval was, maar keerde al snel op zijn stappen terug: jamaar, nonkel Jan, jouw liedjes zijn niet eens duizend keer beluisterd! En dat is jammer, want Het Onderspit is veel meer dan de band van de broer van, en verdient uw surfuitstapje naar spotify.

voetnootillustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s