Vrouwen

De opmars van de vrouwen in de literatuur is een fabeltje, lees ik in NRC en de Volkskrant. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het gaat in tegen mijn gevoel, maar dat gebeurt wel meer. Vervelende wetenschappers.

voetnootillustratieIk kreeg tijdens een vraaggesprek met de voortreffelijke debutanten Sien Volders, Lenny Peeters en Sanne Huysmans in Theoria ooit eens de wind van voren omdat ik durfde te vragen of er een verschil is tussen literatuur geschreven door vrouwen en mannen. De wind kwam overigens niet van de auteurs, wel van het publiek. Dus ik ben al blij dat wetenschappers zich dezelfde vraag stellen.

Helaas blijkt dat uit dat onderzoek dat vrouwen nog steeds ondergewaardeerd worden. Terwijl enkele van de allermooiste boeken die ik de afgelopen jaren las van vrouwelijke auteurs zijn. Annelies Verbeke, Saskia de Coster, Nina Weijers, Marjolijn van Heemstra, Herien Wensink… Hoog tijd dat ze meer in de prijzen vallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s