Voetnoot

Als een oude held, Tom Wolfe, de voorpagina’s van de kranten siert in zijn witte kostuum, weet je dat dit twee dingen kan betekenen: of hij heeft een nieuw boek uit, of hij is overleden. Helaas was het deze keer dat laatste.

voetnootillustratieEen van de eerste boeken waar ik als student journalistiek in Utrecht ooit een recensie over schreef was de door hem en. E.W. Johnson samengestelde bundel ‘The New Journalism’. Het was een boek dat deed dromen. Dromen van journalistiek van literair niveau, zoals die in de Lage Landen iets te weinig wordt bedreven.

Het leek passend dat op dezelfde dag Arnon Grunberg zijn laatste voetnoot schreef op de voorpagina van de Volkskrant. Het journalistieke werk van Grunberg vond ik altijd wat onderschat. Als ode aan hem, en al die andere journalistieke schrijvers, introduceert manmetbril vandaag een nieuwe categorie: de dagelijkse voetnoot. Een bijgedachte in 149 woorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s